Editura Ayus - Ayus Grup - Romania

Ayus GRUP

Literele L - Y

Lecturarea acestei lucrări poate fi un început, pentru unii sau elucidarea ori completarea anumitor aspecte pentru alţii. În orice caz, dacă cititorul descoperă chiar şi numai unul dintre asemenea răspunsuri fundamentale căutate, putem spune că această lucrare şi-a atins scopul.

VOLUMUL 2

Această lucrare poate fi folosită atât ca instrument pentru înţelegerea unor termeni de specialitate, cât şi ca o valoroasă lectură independentă ce poate să ofere o nebănuită deschidere a unor noi orizonturi de cunoaştere, pe care ştiinţa tradiţională a sistemului Ayurveda ni le oferă cu o mare generozitate.


VOLUMUL 1, EDITIA 2

Această lucrare reprezintă mai mult decât un dicţionar, de altfel foarte util, atunci când dorim să identificăm rapid semnificaţia unor termeni sanscriţi specifici limbajului ayurvedic. În acest sens, această lucrare prezintă un interes deosebit mai ales pentru aceia care studiază şi aplică metodele milenare ayurvedice, fie în scopul vindecării proprii sau a pacienţilor (în cazul celor care practică profesia de medic sau de terapeut), fie în scopul îmbunătăţirii condiţiei existenţiale în care fiecare se află.

Acest ghid practic de termeni sanscriţi conţine termeni de origine sanscrită, care au fost adaptaţi într-o anumită măsură specificului limbii române şi care au intrat deja în limbajul curent al celor care studiază şi folosesc în mod constant, în prezent, în România, baza informaţională deosebit de valoroasă a sistemului tradiţional Ayurveda. Fiecare dintre termenii de origine sanscrită incluşi în acest glosar conţine o scurtă definire în limba română, ce este urmată apoi de o explicaţie pe larg, utilă în special pentru înţelegerea noţiunilor şi conceptelor specifice sistemului de gândire ayurvedic.

VOLUMUL 1

CONTINUT

Stiinta ayurvedica poate fi cat mai bine inteleasa daca ne apropiem de natura ei originara, prin intermediul teremenilor specifici din limba sanscrita si care o caracterizeaza.

Studiul temeinic al sistemului milenar Ayurveda implică în mod necesar cunoaşterea unor termeni specifici de origine sanscrită care definesc aspecte fundamentale, concepte, noţiuni, nume de proceduri practice, nume specifice de plante medicinale, denumiri de elemente structurale şi funcţionale ale fiinţei umane, toate acestea fiind folosite în mod curent în practica ayurvedică.

o expunere sistematică şi lămuritoare a semnificaţiei unora dintre termenii de origine sanscrită ce sunt frecvent utilizaţi în cadrul sistemului tradiţional Ayurveda

GHID PRACTIC DE TERMENI SANSCRITI UZUALI IN AYURVEDA

COMENZI